Het Staatsieportret

Henriette Kros

Henriëtte Kros is een veelzijdige kunstenares en maakt naast haar eigen werken veel kunst in opdracht in haar eigen stijl. Inmiddels heeft zij al veel bekroonde werken op haar naam staan! Of het nu gaat om mensen of dierenportretten, stadsge- zichten, landschappen, stillevens, abstracten of pentekeningen, steeds weer gaat zij samen met de klanten succesvol de uitdaging aan in olieverf, acryl, aquarel, pastel, grafiet of inkt, waarbij de uitstraling van de ogen van mens of diereen weerspiegeling is van het karakter en waarbij de texturen die zij neerzet haast tastbaar zijn! Henriëtte streeft naar een totaalproduct; u komt met foto’s of ideeën naar het atelier en vertrekt met een chique verpakt en ingelijst kunstwerk, klaar om te schenken! Ook kunt u bij haar terecht voor een waardebon, leuk om te geven als geschenk voor zakenrelaties, jubilea, bruiloften etc. zo heeft ook de ontvanger iets naar wens!

 

Hannie Rieuwerts

HannieRieuwerts

Als kind al vond ik het kijken naar en tekenen van gezichten oneindig boeien. Op mijn 18e won ik met een olieverfportret van mijn moeder de 1e prijs bij een wedstrijd voor plaatselijke kunstenaars. Mijn eerste portretopdracht kreeg ik snel daarna. Ik schilder nog steeds met veel plezier portretten in opdracht!

 

 

Carla Rodenberg

CarlaRodenbergCarla Rodenberg (1942, Gouda) volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Hier ontwikkelde zij haar liefde voor het portretschilderen. Na haar afstuderen specialiseerde zij zich verder op dit terrein van de schilderkunst en werkte daarnaast als docent. Als snel kreeg zij het verzoek vooraanstaande personen uit binnen- en buitenland te portretteren.

Persoonlijk contact tussen kunstenaar en geportretteerde

Een belangrijke voorwaarde voor het slagen van een kunstwerk is volgens Carla Rodenberg het persoonlijk contact tussen kunstenaar en geportretteerde. Daarom wil zij eerst de mens die zij schildert leren kennen, zodat zij zich ook in psychologisch opzicht een beeld van hem of haar kan vormen.

Officiële staatsieportret

Zonder dat we het ons bewust zijn hebben de meesten van ons al vele malen een kunstwerk van Carla Rodenberg gezien. In 1995 koos voormalig Koningin Beatrix een zeefdruk van Carla Rodenberg als haar officiële staatsieportret. De zeefdruk hangt in veel overheidsgebouwen.

 

Joris August Verdonkschot

JorisJoris August Verdonkschot heeft inmiddels een oeuvre opgebouwd van zo'n 150 beelden.

De buste van Koning Willem-Alexander

Dit beeld van de koning op 46 jarige leeftijd is in 2013 gemaakt door Joris August Verdonkschot. Hij heeft het portret geboetseerd in klei aan de hand van fotomateriaal. In het maakproces heeft hij Koning Willem-Alexander beter leren kennen en is zijn sympathie voor hem toegenomen. Eerder mocht hij een dubbelbeeld maken voor prinses Margriet ter gelegenheid van haar afscheid van Het Nederlandse Rode Kruis.

Het naakte lijf

Het naakte lijf maakt het hoofdbestanddeel uit van zijn werk. Daarnaast heeft hij ook menig portret gemaakt en de laatste jaren ook dierfiguren. Hij kan beschouwd worden als een typische expressionist.

Eerst benadert hij de werkelijkheid echter met de ontvankelijkheid van een kind. Hij probeert daarbij alles te zien als voor de eerste keer. Wil zijn oog en de het oog van de kijker verversen. De werkelijkheid puur proeven, zonder oordeel.

catch logo staatsieportret transparant

Ter info

horz master 85pixels

PayPal Logo

Bezoek Catch

De medewerkers van Catch ontvangen u graag voor een persoonlijk advies over:

Originele kunst
Kunstreproducties
Giclees
Posters
Kaarten
Lijsten

Contact

Catch Projecten
Domstraat 5-19
3512 JA  UTRECHT
030 2311277
030 2317695 (fax)
catch@catch-projecten.nl
www.catchprojecten.nl